Daca esti fan al tortului racoros de mere, atunci acest cheesecake este fix ce iti trebuie.

Cheesecake cu mere si caramel

Ingrediente

  • 600g amestec de mere pentru placinta
  • crusta de biscuiti graham - biscuiti zdrobiti, amestecati cu unt topit
  • 230g crema de branza
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1/4 cana sos de caramel
  • 12 jumatati de nuci pecan
  • 2 linguri de nuci pecan, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se pastreaza 3/4 cana de amestec de mere si se pune deoparte. Se pune restul de amestec in crusta. Se amesteca crema de branza, zaharul si vanilia. Se adauga ouale si se amesteca bine. Se toarna peste mere. Se coace timp de 35 de minute. Se raceste la temperatura camerei.

2. Se amesteca merele pastrate si sosul de caramel intr-o cratita mica si se incalzeste timp de aproximativ 1. Se adauga peste cheesecak si se imprastie uniform. Se decoreaza cu jumatati de nuci pecan si se presara cu nucile taiate. Se pastreaza la frigider pana la servire.